Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@16:06:56 GMT

رد تمامی فرضیه‌های قبلی در مورد دایناسورها

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۶۱۱

رد تمامی فرضیه‌های قبلی در مورد دایناسورها

به گزارش فارس به نقل از ساینس دیلی، بسیاری از ما با نظریه رایج در مورد چگونگی مرگ دایناسورها در 66 میلیون سال پیش آشنا هستیم. علت این امر برخورد شدید یک شهاب سنگ با زمین عنوان شده که به دنبال آن یک دوره یخبندان جهانی ناشی از انبوه گرد و غبار در جو زمین آغاز شد.

اما یک دوره انقراض بسیار مرموزتر و کمتر مورد بحث هم در مورد دایناسورها وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقراض 202 میلیون سال پیش، که خزندگان بزرگی را که تا آن زمان بر این سیاره حکومت می کردند، از بین برد و ظاهراً راه را برای تسلط دایناسورهای جدیدتر باز کرد. اینکه چه چیزی باعث این انقراض شد و چرا دایناسورها با نابودی موجودات دیگر رشد کردند، تا به امروز در پرده ای از ابهام بوده است.

دانشمندان تا به حال معتقد بودند جهان در طول دوره تریاس (در حدود ۲۵۱ تا ۲۰۱ میلیون سال پیش) که قبل از انقراض خزندگان غول پیکر را در بر می گیرد، گرم و مملو از بخار بود و در دوره بعدی نیز شرایط مشابهی وجود داشت که شروع عصر دایناسورها را رقم زد. با این حال، تحقیقات جدید نشان می دهد که دایناسورهای پایان عصر تریاس که در آن زمان تنها یک گروه کوچک بودند و عمدتاً به مناطق قطبی منتقل شده بودند، به طور منظم قادر به تحمل شرایط یخ زدگی بودند.

ردپاهای جدید کشف شده از برخی دایناسورها در چین همراه با تکه‌های سنگ هایی عجیب هستند که شکل گیری آنها فقط در صورت وجود رسوبات یخ ممکن است. محققان چینی، آمریکایی و سوئدی که بر روی این موضوع تحقیق کرده اند می گویند، سرمای قطبی به تدریج به نقاط دیگر سرایت کرده و خزندگان خونسرد را از بین برده است. اما دایناسورها که قبلا با این سرما سازگار شده بودند، جان سالم به در بردند و تولید مثل کردند.

در دوره تریاس، یک دوره زمین شناسی کوتاه به مدت یک میلیون سال هم وجود دارد که طی آن بیش از سه چهارم همه گونه های زمینی و دریایی کره زمین، از جمله موجودات پوسته دار، مرجان ها و همه خزندگان قابل توجه منقرض شدند. اینکه در این دوره چه اتفاقی رخ داده، دقیقاً مشخص نیست. اما بسیاری از دانشمندان این تحولات را به مجموعه ای از فوران های آتشفشانی عظیم مرتبط می دانند که احتمالا صدها سال به طول انجامیده و باعث افزایش مرگ‌بار دما در خشکی و اسیدی شدن آب‌های اقیانوس شده است.

منبع: الف

کلیدواژه: میلیون سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک

رئیس اداره راه و شهرسازی زهک گفت: سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، مرتضی باغبانی اظهار داشت: سند تک برگی تمامی اراضی ملی در حریم و محدوده این شهرستان به نام سازمان ملی زمین و مسکن اخذ شد.

رئیس اداره راه و شهرسازی زهک افزود:در حال حاضر کل وسعت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن در شهرستان زهک(محدوده و حریم شهر) بیش از 284 هکتار است که سند این اراضی در راستای افق شهرسازی آینده این منطقه و بر اساس ماده 9 قانون جامع حدنگار به نمایندگی سازمان ملی زمین و مسکن به نام دولت صادر شده است.

وی تثبیت مالکیت اراضی، کاهش دعاوی قضایی و تامین زمین مورد نیاز جهت اجرای طرح نهضت ملی مسکن را از مهم ‌ترین اهداف و مزایای اجرای قانون حدنگاری یا کاداستر اراضی ملی و دولتی برشمرد.

رئیس اداره راه و شهرسازی زهک خاطرنشان کرد: همچنین افزایش ضریب حفاظتی، کاهش عوامل تخریب و جلوگیری از تجاوز و تعدی به اراضی ملی، دسترسی آسان به اطلاعات مالکیت دولت و همه مالکان املاک از نظر محل و موقعیت آن، به‌روزرسانی اطلاعات نقشه‌ها و کاهش اختلافات حقوقی مردم از دیگر مزایای اجرای قانون حدنگاری یا کاداستر است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • لحظه حمله مار در معرض انقراض به آقای فیلمبردار در کرمان
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • الزام واجدان شرایط شرکت در دور دوم انتخابات مجلس به مراجعه به شعب قبلی
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از پیشنهاد‌های قبلی است + جزئیات توافق پیشنهاد شده
  • عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست | خواستار ورود دو کشور به عنوان ضامن توافق شدیم
  • حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از پیشنهادهای قبلی است