Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@12:46:12 GMT

دایناسورها بار دیگر به حرکت درآمدند!

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۶۵۸۹

دایناسورها بار دیگر به حرکت درآمدند!

این روزها کارخانه آرگو در میدان فرودسی آثار محسن وزیری مقدم را در فضای قدیمی‌اش به تماشا گذاشته است. این نمایشگاه که با حمایت بخش خصوصی برپا شده، مجسمه‌های این هنرمند را به همراه اتودهایی از او در معرض دید مخاطبان قرار داده است.

گزارش خبرنگار بخش تجسمی ایسنا از این نمایشگاه که توسط بنیاد محسن وزیری مقدم با همکاری بنیاد پژمان: کارخانه آرگو، با عنوان «محسن وزیری مقدم: پروژه‌های تحقق نیافته؛ مجسمه‌هایی پویا، کوچک تا بزرگ (۱۳۹۷-۱۳۴۷)» برگزار می‌شود، به شرح زیر است:

پس از ورود به کارخانه بلیط تهیه کرده و وارد طبقه اول می شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طبقه از نمایشگاه که فضای نسبتا بزرگی را به خود اختصاص داده است، شامل اتودهایی از محسن وزیری مقدم به همراه نقش برجسته‌ای بر روی دیوارهاست. 
شاید مهم‌ترین اقدام برپاکنندگان این نمایشگاه که به راهنمایی شدن منظم مخاطبان کمک کرده، خط زمانی از زندگی هنری و شخصی وزیری مقدم است که توسط کیوریتور نمایشگاه، هامون وزیری مقدم تهیه شده است. این خط زمانی بر اساس یک تحقیق منسجم بر روی آثار این هنرمند شکل گرفته و به خوبی مخاطبان را برای درک بهتر آثار به نمایش گذاشته شده راهنمایی می‌کند. 

تصویری از نقش برجسته و اتودهایی که در طبقه اول به نمایش گذاشته شده‌اند

تصویری از خط زمانی تهیه شده توسط کیوریتور نمایشگاه

درحالی که مشغول بازدید هستم، راهنمای طبقه اول ضمن ارائه یک توضیح کوتاه از نمایشگاه درباره علت انتخاب شدن اسم «پروژه‌های تحقق نیافته» برای آن می گوید: «یکی از خواسته‌های خود آقای وزیری مقدم همیشه این بوده که مجسمه‌های مفصلی‌اش زمانی که به نمایش درمی‌آیند، مخاطب بتواند خودش با اثر تعامل داشته باشد اما متأسفانه در زمان حیات خودشان این اتفاق رخ نداد و الان این نمایشگاه برای این برگزار شده تا خواسته همیشگی این هنرمند تحقق پیدا کند. برای همین این نمایشگاه «پروژه‌های تحقق نیافته» نام گرفته است.» 
او ضمن اشاره به این نکته که بنیاد وزیری مقدم یک سال برای این نمایشگاه برنامه‌ریزی کرده است، ادامه می دهد: «در این نمایشگاه برخی از آثار به نمایش گذاشته شده بازتولید شده‌اند. کارهای پلکسی منحصرا به این دلیل بازتولید شده‌اند که تعامل مخاطب با اثر که خواسته خود هنرمند نیز بود، اتفاق بیفتد.» 
 
با بالا رفتن از پله‌ها وارد طبقه دوم می شویم. در این طبقه و در گوشه سمت راست دیوار، با خطی درشت چنین نوشته شده است: «این مجسمه‌ها از خاک به وجود آمده‌اند. ساخته شده‌ی تکنولوژی مدرن امروزی نیستند، بلکه ذهنیت بسیار دور تمدن بشری را معرفی می‌کنند. این‌ها دایناسور، اژدها و یا حیوانات ما قبل تاریخی هستند که به‌طور ناخودآگاه روی خاک به حرکت درآمدند. خشونت این فرم‌ها خشونت موجود در زندگی اجتماعی این دنیا و بحران‌هایی که ما با آن‌ها روبه‌رو هستیم را به شکل نمادین مشخص می‌کند.» 

این طبقه علاوه بر اینکه اتودهایی از وزیری مقدم را به خود اختصاص داده، دو مجسمه‌ی پلاستیکی و چوبی را نیز در معرض دید مخاطبان گذاشته است. پس از خواندن متن نوشته شده بر روی دیوار گویی ارتباط با مجموعه مجسمه‌های «مفصلی» برای مخاطب آسان‌تر می‌شود. 
 

تصویری از مجسمه چوبی در طبقه دوم تصویری از مجسمه پلاستیکی بازتولید شده در طبقه دوم نمایی از اتودهای به نمایش گذاشته شده در طبقه دوم

کمی جلوتر اما آثاری به نمایش گذاشته شده اند که تنوع رنگی قابل توجهی در آنان به چشم می‌خورد. راهنمای این قسمت درباره علت احتمالی تنوع رنگی این آثار گفت: «آقای وزیری مقدم دوست داشتند تا تعدادی از کارهایشان در بیابان و یا روستاها به نمایش گذاشته شود. شاید دلیل استفاده از رنگ‌های متنوع در برخی از کارهایشان نیز این بوده که مناسب دیده شدن در روستا و یا شهر باشد.» 
 

نمایی از مجسمه‌ای با تنوع رنگی قابل توجه  اتودی از محسن وزیری مقدم

قسمت پایانی این نمایشگاه  که به دلیل نمایش مستندی از این هنرمند مهم‌ترین قسمت محسوب می‌شود، شامل چند مجسمه پلاستیکی بازتولید شده است که بازدیدکنندگان در حال تغییر دادن فرم‌های آنان هستند. وزیری مقدم در قسمتی از مستند به نمایش گذاشته شده می‌گوید: «وقتی امکانات تکنیکی کار باعث می‌شود تماشاچی با حرکت دادن کار فرم‌های تازه‌ای ایجاد کند، اثر دیگر منحصر به سازنده نیست.» 
 

مجسمه‌ای بازتولید شده در قسمت پایانی نمایشگاه

به گزارش ایسنا، این نمایشگاه از تاریخ ۵ آذر تا ۲۲ بهمن برگزار خواهد شد و هر روزه از ساعت ۲ بعدازظهر تا ۷ شب برای دیدارکنندگان برقرار است.

محسن وزیری مقدم (۱۳۰۳-۱۳۹۷) از هنرمندان نوگرای ایران است که دوره‌های کاری بسیار زیاد و متفاوتی را طی سال‌ها تجربه به دست آورد، رویکرد مدرنیستی و تعامل با مخاطب از آمیزه‌های اصلی آثار او به شمار می‌رود، از این میان آثار حجم وزیری مقدم به‌خصوص مجسمه‌های چوبی مفصلی از آثار هنری برجسته این هنرمند هستند که با کیفیت چشمگیر، مخاطب را به تعامل وا می‌دارد. وزیری مقدم درباره‌ی آثار تعاملی خود می‌گوید: «در اینجا مسئله این است که فرم از حالت ثابت خارج و تحمیل‌شده بیرون بیاید و تماشاگر بتواند هرلحظه فرم تازه‌ای به وجود بیاورد. در حقیقت خاصیت روانی خودش را در شکل‌دادن به این آثار آزمایش کند».

محسن وزیری مقدم در شهریور سال ۱۳۹۷ در شهر رم ایتالیا درگذشت. 

محسن وزیری مقدم

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نمايشگاه نمایشگاه هنري محسن وزیری مقدم نمایش گذاشته شده محسن وزیری مقدم بازتولید شده مجسمه ها طبقه دوم شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۶۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات

به گزارش قدس خراسان، هاشم طلائیان هنرمند بجستانی که به دعوت کشور امارات در این رویداد شرکت کرده است دو اثر قرآنی‌اش را که در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود را با هماهنگی موزه حرم مطهر رضوی، در این نمایشگاه جهانی به معرض دید عموم هنرمندان و مردم جهان قرار داده است.

این دو اثر که ابعاد هر کدام ۸۰ در ۱۲۰ است مشتمل بر آیات شریف آیت الکرسی و سوره مبارک وضحی است.

یکی از این آثار در اوصاف شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی است که طلائیان در گذشته آن را به موزه حرم مطهر اهدا کرده است.

هنرمندان خارجی با این دقت و حوصله به آثار هنرمند ایرانی، نگاه می‌کنند و این همه پیچیدگی و ظرافت و رنگ بندی برایشان جای تعجب دارد.

نکته قابل توجه اینکه آثار این هنرمند ایرانی سبب گرایش به قرآن یک هنرمند آلمانی بعد از دیدن آثار هاشم طلائیان در نمایشگاه جهانی هنر امارات شده است.

دیگر خبرها

  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند